Liefde kent geen grenzen

Vorig jaar mocht ik een huwelijk sluiten in Italië wat was dat een bijzonder belevenis.

Twee jonge mensen hebben elkaar ontmoet in de plaatselijke supermarkt althans dat hadden zij hun omgeving wijs gemaakt. Deze twee jonge mensen hebben elkaar ontmoet, zoals zovelen,  via internet. Wanneer je naar links swipet is het “nee” en wanneer je naar rechts swipet is het “ja”. Het werd dus een “ja”.

De grote ontdekkingstocht naar hun liefde voor elkaar begon. Na 1 jaar samenzijn was er nog steeds geen sprake van verkering. Toen zij aan haar grote liefde vroeg; “hebben wij nu iets samen?”, voelde hij zich met zijn de rug tegen de muur gezet. “Dat is toch niets voor mij een vaste relatie”, was zijn reactie.

Gezellig samen naar de film, romantisch uit eten en het bij elkaar zijn begon hij toch te missen.  Het werd tijd voor een goed gesprek. Zonder dat zij een woord kon uitbrengen verklaarde hij haar zijn eeuwige liefde “ik hou  van jou en wil een relatie met jou! Niet bij elkaar zijn was geen optie meer en ze zijn gaan samenwonen in een heerlijk huis op een geweldige plek.

Inmiddels is het zeker anderhalf jaar geleden dat zij besloten elkaar ook de eeuwige liefde te willen beloven; trouwen dus.

Trouwen is voor ons het ultieme geluk. Trouwen is zo’n belangrijke gebeurtenis in ons leven en dat willen wij vieren met onze naaste familie en vrienden. Het mag allemaal heel los, ontspannen en op een bijzondere locatie. De voorbereidingen werden getroffen en er werd een prachtige locatie gevonden met zijn ligging in de groene heuvels van Toscane.

Alles klopte van de geweldige tafel aankleding in het olijfgroen tot de overheerlijke steenovenpizza’s zoals steenovenpizza’s horen te smaken.  Ook tijdens het diner hadden de Italiaanse koks echt alles uit de kast gehaald. Daarnaast werden fantastisch lekkere wijnen geserveerd die perfect pasten bij het diner. Tijdens het feest werden er de meest, naar meer smakende, cocktails gemaakt van de beste limoncello die Italië rijk is.

Tijdens de ceremonie werd het leven en de liefde gevierd. Omringd door familie en vrienden die allemaal waren afgereisd om dit alles mee te mogen maken. De warmte die over het bruidspaar kwam was niet alleen van de liefde van deze geweldige gasten maar zeker ook deed de Italiaanse zon hier een schepje bovenop.

Het werd een weekend om nooit te vergeten eentje om in te lijsten. Alles wat het Italië te bieden heeft passeerde de revue. Een weekend vol warmte, liefde, genegenheid en de nodige tranen.